Vereniging

HOV AltijdDorst is een jonge vereniging. Door het nog niet zo grote ledenaantal zijn we begonnen als een optochtvereniging, zonder de vele (leuke) verplichtingen die carnavalsverenigingen doorgaans kennen. We hebben immers ook geen Prins Carnaval of een Raad van Elf. De naam AltijdDorst wordt dan ook aangevuld met HOV, Hengelose Optocht Vereniging. Wat de toekomst ons zal brengen weet natuurlijk niemand. Misschien ooit nog eens een carnavalsvereniging?

Ontstaan

Ergens in 1997, toen begon het allemaal. Een aantal vrienden van scouting Cunera st. Marcellinus besloot om mee te doen met de Hengelose carnavalsoptocht. Er werden vrienden uitgenodigd om mee te doen. Na verloop van tijd werden de plannen steeds serieuzer. Veel mensen wilden niet alleen maar meelopen, maar ook meedoen met de voorbereiding en alles wat er maar bij kwam kijken. Totdat in de loop van het jaar 2002 het idee kwam om een officiele carnavalsvereniging op te richten.

Naam

Een naam was toen nog lang niet bekend en dit bleek ook geen makkelijke opgave te zijn. Een re-direct internetadres wat we toen gebruikten, altijddorst.tk, bracht de uitkomst en we noemden ons vanaf dat moment Altijddorst.

Officiele start

Na het behaalde succes in 2003 werd een bestuur opgericht en hebben we ons officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Vanaf 2003 en verder

Sinds 2003 is AltijdDorst een factor geworden om rekening mee te houden in carnavalsvierend Twente. De vereniging is uit te tekenen met zijn mooie ‘strijkplanken’ waarin tot 50 bier tegelijk in gehaald kan worden, hiermee worden wij dan ook op menig feestje gespot! Daarnaast zijn we ook tijdens de optochten niet meer weg te denken. Benieuwd naar de door ons uitgewerkte thema’s en behaalde resultaten? Kijk dan hier!

Ook eens een feestje met ons mee vieren? Wordt dat (tientjes)lid!